top of page

Tid för förändring

För de allra flesta av oss har livet förändrats under de sista dryga två månaderna. För vissa mer än för andra, och när man tänker på det, så är det nästan att man kan kategorisera människor efter hur stor inverkan som Coronaviruset har haft på deras liv.

För en del så har det nästan inte skett någon större förändring alls. De går upp på morgonen, lämnar barnen på skolan och åker till jobbet.

För några har förändringen lett till att de är hemma största delen av dagen, antingen jobbar de hemifrån eller så är de permitterade. En annan grupp som också tillbringar dagarna hemma är de som är äldre och de så kallade riskgrupperna, de som har större risk att bli riktigt sjuka om de utsätts för viruset. Och om det är så att de, eller någon utanför riskgruppen skulle bli riktigt sjuk, så finns en grupp inom vårdsektorn som jobbar nästan dygnet runt för att ta hand om dem.

Till sist har vi också en grupp vars liv verkligen har vänts upp- och ner och det är alla de som har förlorat sitt arbete under krisen. Alla de som har kastats in i en ofrivillig arbetslöshet med all den oro som det för med sig.


Stanna upp och reflektera


Nu ska inte det här inlägget vara en politisk debatt om vad som är rätt och vad som är fel att göra i tider som denna, utan ett inlägg om att stanna upp och reflektera över livet.

Oavsett vad vi vill och inte vill och vilka förutsättningar som vi har i nuläget, så har vi alla en sak gemensamt och det är just det att livet för de flesta har förändrats. I det stora eller i det lilla. Antingen kan vi grämas och gråta över det, och det måste vi göra! Men tillslut behöver man försöka släppa och gå vidare och acceptera det som händer. Och när vi gör det, finns stora möjligheter till att utvecklas.


Jag har läst några artiklar om att det är viktigt att hålla kvar i sina rutiner och det är säkert sant från ett perspektiv, men ett annat perspektiv är att det också är nu som du har chans och möjlighet att skapa nya rutiner. Att sortera och rensa i ditt liv och ta bort vanor som inte längre gagnar dig och skapa nya rutiner som ger dig kraft, energi och glädje.


Ofta är vi kvar i gamla vanor och mönster som var bra för oss för fem eller tio år sedan, men hur ser det ut nu? Har de där mönstren blivit till ovanor istället?


Så min uppmaning till dig är att skriva ner rutiner och vanor som du gör per automatik och som inte längre fyller en funktion, och rutiner och vanor som du skulle vilja föra in i ditt nya liv. Går det ihop? Går det att få in nya vanor? Går det att ruska om och sortera om? Vad händer om du gör det? Vad händer om du inte gör det?

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page