top of page

Andas i Coronatider

Vi börjar våra liv med att ta en djup inandning, och slutar våra liv med en djup utandning. Däremellan är andetaget någonting som bara sker automatiskt för många av oss.

Inom yogan har andningen alltid varit viktigt. Redan för flera tusen år sedan visste yogisar att det påverkar resten av kroppen. Att det händer mer i det där andetaget än att man bara andas in och andas ut. Att det inte bara är ett utbyte av gaser, utan också ett sätt att reglera sinnets fluktuationer och stärka andningsapparaten.


I tider som dessa när de jobbiga rapporteringarna byter av varandra i hög takt i varenda nyhetsprogram och i varenda tidning, så är det otroligt skönt att se de där ljusglimtarna av hopp som emellanåt visar sig.

Luften är bättre, vattnet klarare och både djur och natur får chans att återhämta sig en liten stund från mänsklighetens härjningar.

Dessutom fler och fler rapporteringar att man har större chans att klara sig mer lindrigt undan Coronaviruset om man har tränat sina lungor innan man blivit smittad!Jag kommer hålla en yogaklass varje onsdag kl 18.00 hela sommaren med start den 20 maj där vi fokuserar på att stärka andetaget. I klassen som jag har valt att kalla "Andas" kommer vi blanda fysisk yoga med pranayama, andningsövningar.

Varmt välkommen!


Prova en enkel andningsövning hemma för att stärka ditt andetag:

Sätt dig bekvämt på golvet eller på en stol. Sträck upp ryggen och slappna av i benen.


Andas in medan du räknar till två.

Håll andas medan du räknar till två.

Andas ut medan du räknar till två.

Håll andas medan du räknar till två.


Upprepa några gånger.

Känns det bekvämt? Testa att sträcka ut andetaget ännu mer genom att du räknar till tre eller fyra. Tappar du andan eller känns det som om lungorna sprängs, minskar du ner igen.

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page