top of page
20211201_113618[1]_edited_edited.jpg

Jag heter Eva-Karin Norberg och är certifierad yogalärare i enlighet med Yoga Alliance samt utbildad friskvårdsmassör via Axelsons Institute i Stockholm.

Friskvård för mig handlar om att skapa förutsättningar för att leva sitt liv utan begränsningar från kroppen och sinnet.

När vi får mindre värk och ont i kroppen får även sinnet lite lugn och ro, och när sinnet får lite lugn och ro får vi mindre spänningar och värk i kroppen.

När stressnivåerna minskar, kan vi istället fokusera på annat. Som att uppleva livet.

Jag och yoga:

Så länge jag kommer ihåg har jag älskat att röra mig och varit nyfiken på hur kroppen och sinnet hänger ihop. Därför kanske det inte var så förvånande när jag och yogan fann varandra. På yogamattan får jag på ett kravlöst sätt utforska både kroppen och sinnets begränsningar och möjligheter.

Resan hit började för många år sedan och i en något mer prestationsbaserad miljö. Först med dansgymnasium och yrkeshögskola inom modern dans och därefter vidare som danslärare och Pilatesinstruktör.

Nu var det länge sedan jag dansade, men erfarenheten därifrån vilar kvar sida vid sida med de kunskaper jag fått med mig via yogans urgamla vishet.

Att lyssna på kroppen och vara snäll mot sig själv är någonting som genomsyrar min undervisning. Alla människor är unika, och man kommer väldigt långt med en skopa ödmjukhet. 

Jag tror att genom att röra kroppen lite mjukare och lite mer följsamt, skapar man plats för sinnet att följa efter. På så sätt bygger vi en hållbar kropp och och ett hållbart sinne.

Yogautbildningar i urval:

ISHTA-yoga 200h för bla Alan Finger och Sarah Finger

Yoga for Life 500h för bla Ulrica Norberg

Yinyoga specialistcertifikat för bla Ulrica Norberg

Restorative yoga för bla Ulrica Norberg

Ayurveda för bla Lana Lavonen

Jag och massage:

Att de flesta människor älskar massage är ju inte så konstigt att förstå, och jag är en av dem. För min del har jag alltid även tyckt om att GE massage. Det finns något härligt i att känna hur en axel plötsligt slappnar av under ens händer och märka hur andetaget på den jag masserar, plötsligt blir friare och mjukare. 

Efter att ha gett massage till släkt och vänner under många år tyckte jag att det var dags för mig att fördjupa mig i ämnet och lära mig mer, så jag kan hjälpa fler. Sagt och gjort anmälde jag mig till en massageutbildning vid Axelsons Institute i Stockholm och erbjuder nu svensk klassisk massage och taktil behandling även till dig

bottom of page